Дръжки за врати

Дръжки за врати, мебелни дръжки, панти за врати, обков

Дръжки за врати

Дръжки за врати

Когато се наложи да сменяте врата на дадено помещение, независимо за коя стая се отнася или пък ще е входната врата, то трябва да се помислят и за необходимите аксесоари и задължителни части, които вървят към нея – а именно дръжките за врати, които са няколко различни вида и трябва да изберете този, който пасва най-много на предназначението на вратата.

Основно имаме три вида, на които се разделят дръжките за врати, а това зависи от розетките, които имат. И така, те биват с обикновени, секретни и сервизни розетки. Обикновените брави се монтират с обикновени розетки, и те биват поставяне на интериорни врати, които служат по-скоро за декоративно отделяне на стаите, и няма нужда да бъдат заключвани непрекъснато или да предпазват от нещо. Секретните брави се монтират по подразбиране със секретни розетки и тяхното предназначение най-често се прилага за входните врати, които имат основна функция да пазят нашия дом неприкосновен от гледна точка на нежелани посетители.

Дръжки за врати

Дръжки за врати

Разбираемо е, от имената на розетките и на дръжките за врати, че не случайно се наричат по един и същи начин – причината е, че съответната дръжка върви със съответната розетка. И когато прецените какъв вид брава искате да поставите на своята врата, е лесно да изберете и вида розетка. Напълно възможно е и обратният вариант, но ако водещият ви фактор в случая е видът на заключването, тогава може да избирате само между определени модели на дръжки за врати, а именно тези, които пасват на съответната розетка, която ви е нужна.

Но в крайна сметка, при избора ви са важни два основни фактора, които да имате предвид – дали ви допада естетическият вид на дръжката за врата и дали ви е удобна за ползване. Затова е важно да погледнете модела на място, за да усетите доколко добре пасва на вашата ръка, дали е удобна форма, дали ви е лесно да я отваряте, и изобщо като цяло дали усещането ви удовлетворява.

Мебелни дръжки

Мебелни дръжки