Мебели за баня

Мебели за баня от МДФ. Мебели за баня от ПВЦ

Шкафове за баня

Шкафове за баня от MDF и PVC

 

Когато се стигне вече и до обзавеждането на мокрото помещение, трябва поне малко да сте обмислили предварително какви ще са подходящите мебели за баня, които ще отговарят на вашия стил и ще са достатъчно практични и съобразени с ежедневието ви. За тях, както и за част от мебелите за другите стаи важи безспорно фактът, че те трябва да са не само красиви, но и напълно функционални, улеснявайки максимално възможно сутрешния ви престой в банята.

Основният момент, който има значение при избора на подходящите мебели за баня е пространството, с което разполагате. Ако имате необходимите квадратни метри, може да развихрите предварително вашето въображение и да запълните помещението с по-големи и по-тежки мебели, но ако мястото е ограничено, то тогава е безспорно, че трябва да се спрете на компактни шкафове, които имат за цел да съхранят максимално много неща в по-събран вид.

 

Другият момент, който трябва да отчетете е да прецените е дали искате да поставяте поотделно мебелите и аксесоарите за баня, или ще се възползвате от възможността да поставите един основен модул, който съдържа в себе си основните и необходими предмети за банята – най-практичните модели се състоят от плот, мивка, огледало и място за съхранение на дребни продукти. Това място за съхранение най-често представлява шкаф под мивката, който освен, че изпълнява основната си функция и държи подредени продуктите за баня, в същото време прикрива и тръбите на ВиК инсталацията. Така те съчетават в себе си функционалност, практичност, красота и прикриват някои дреболии, които могат да подразнят окото.

Наистина може да се окаже страхотно предизвикателство да се изберат подходящите мебели за баня, особено, ако разполагате с не толкова голямо пространство, колкото ви се иска. А когато говорим вече и за семейство, при всички положения практичността трябва да е водещ фактор, тъй като е нужно място, което да съхранява всички необходими вещи за банята. Когато обаче те са проектирани както трябва, добрата пространствена организация е налице и в същото време тези мебели за баня са и част от красивия интериор.

Не може да не сте забелязали от това, което се показва в рекламите и в медиите напоследък, безспорно ни връща към миналата мода във всичко, особено що се касае за жилищен интериор и аксесоари за дома, като наистина голям хит са ретро мебелите за баня или така нареченият винтидж интериор.

Ретро вълната е наистина доста актуална в последно време, и освен прекрасните канапета, столове и маси, които красят хола или трапезарията, и банята не остава по-назад от тази тенденция. Този тип мебели са изработени така, че да наподобяват моделите, които преди години са се считали за истински лукс. Изработени са по такъв начин, че да изглеждат дори поостаряли и поовехтели, в което именно и се крие техният неимоверен чар. Те могат да имат и интересни елементи, които да придадат напълно завършен вид на целия интериор.

И така, ако сте решили да заложите именно на тази визия и да обзаведете мокрото ви помещение с ретро мебели за баня, то имате два възможни варианта. Единият е да потърсите нещо уникално, разравяйки се из антикварните магазини, но както можете да попаднете на находка, така трябва да сте готови и за варианта в магазина да са наясно с нейната реална стойност и да искат разумно заплащане за нея.

Другият вариант е да поръчате вашите ретро мебели за баня от професионална фабрика за мебели, където пак ще получите нещо наистина качествено, защото реално мебелите са нови, но видът им, който е постигнат чрез специална техника, наречена „кракрле” ще изглежда така сякаш са произведени преди сто години. Чрез този състарен финиш получавате визията, която така ви харесва, и в същото време няма защо да се притеснявате от фактора амортизация, тъй като мебелите са реално напълно нови.

Независимо, че се определят като ретро, този тип мебели са наистина изключително изискани, красиви и приятни както на допир, така и за окото. Изглеждат състарени, но са много лесни за поддръжка и наистина удобни. И не на последно място – ще ви служат дълги години напред.