Обков

Мебелен обков. Ретро обков. Старинен обков.

Мебелите не са само красива вещ, те безспорно придават необходимия комфорт и уют на един дом, но за да бъдат също така практични и да изпълняват правилно своята основна функция, те имат нужда от добре изработен мебелен обков.

Какво представлява мебелния обков? Това са всички дръжки, панти, разглобки, мебелни крака, амортисьори и други подобни изделия, които представляват механизмите, необходими за правилното функциониране на всички мебели. За да може да ползвате чекмеджетата на шкафа, вратичките на гардероба и всякакви други елементи, които изграждат която и да е мебел, са ви нужни тези части. Тяхното присъствие, както и качествената им изработка и разбира се, ако са правилно подбрани, гарантират, че вашите мебели ще имат по-дълъг живот, експлоатацията им ще е по-лесна и по-продължителна.

А тъй като в последно време ретрото е отново на мода, може да заложите на старинен обков или на ретро обков, който да придаде като цяло един завършен вид на мебелите, които имате. Това е един чудесен начин, за сметка на малко вложени средства да подмените само част от елементите, които изграждат мебелите ви и да придадете ново усещане в цялата стая. Не е нужно да влагате много пари в закупуването на нови неща, може да направите едва ли не декоративни промени и пак да получите същото усещане – сякаш сте подновили интериора.

 Състареният вид, който им се придава, благодарение на специално използвана техника при изработката им, придава една истинска индивидуалност, която може да изразява именно вашето виждане. Доста често, тези малки елементи може да са черешката на тортата, особено когато държим да не се побираме в някакъв предварително заложен стандарт.

Ретро стила на кования обков определено придава истинска красота в интериора не само във вашия дом, но и в офиса или вилата. Тези елементи могат да се монтират спокойно върху дървена основа и да изпълняват едновременно не само практичната си функция, но и да отговорят на естетичния вкус на собственика на жилището.